De Wijnroute

De Wijnroute in Zuid Afrika vertegenwoordigt het beste wat de Kaap je te bieden heeft op gebied van landschappen, bergen, culturele erfenissen en gastvrijheid, dit alles geserveerd met een uitstekende wijnkeuze.

Wijnroute

Op 45 min. van Kaapstad kan je in deze schitterende regio terecht om de originele Kaap -Hollandse huizen, langs schilderachtige wijngaarden, te bewonderen. Die wijngaarden kleuren in de herfst Rood – Goud echt een prachtig kleurenpallet. De gastvrijheid, schoonheid en geschiedenis omvat Stellenbosch, Paarl, Wellington en Franschhoek die je hart zeker zullen bekoren.

Volg de voetstappen van onze voorouders en stap door de feeërieke straten omlijnd door eikenbomen in de 2e oudste stad van Zuid Afrika namelijk Stellenbosch. De geschiedenis leeft voort in de Kaap – Hollandse, Gregoriaanse en Victoriaanse huizen die te zien zijn in elk dorp. Het Hugenot Memorial standbeeld in Franschhoek en het Afrikaans taal museum in Paarl en niet te vergeten allerlei kleinere musea geven je een idee van de kleurrijke geschiedenis van ieder dorp.

De Fantastische wijnen die in deze wijnlanden vervaardigt worden zijn bekend over heel de wereld. Je kan kiezen tussen kleine, exclusieve wijn boetieks of de enorme commerciële wijnplaatsen. Wijnproeverijen zijn meestal te genieten bij alle grote wijnplaatsen. Laat de wijndruiven je smaakpapillen verwennen maar vergeet niet van de sprookjesachtige natuur te genieten rondom deze wijnranken. Maak een toer met de wijnmaker in de kelders, waar hij de baas is over zijn liefde en kennis voor het maken van deze godendranken.

Een andere belangrijke route die je niet mag vergeten is de Brandy route. In Paarl vind je de hoofdzetel van het KWV(coöperatieve wijn vereniging) en een bezoek aan Paarl Rock Brandy estate is niet over te slaan, er zijn nog zoveel andere in de omgeving die je toelaten een tour te maken in de kelders waar Brandy word gemaakt.

B&B - Gastenhuizen
langs de Wijnroute
   Bezienswaardigheden
langs de Wijnroute
   Restaurants
langs de Tuinroute