Walvisroute

De badplaats Hermanus in Walker Bay in Zuid-Afrika is de beste plaats ter wereld om walvissen te kunnen bekijken vanaf het land. Een rotspad dat zich uitstrekt van de ene kant van de stad naar de andere kant. Dit pad ligt vlak langs de 12 km lange kustlijn en geeft de mensen de perfect locatie om de zachtaardige reuzen van de zee te kunnen bekijken in de grotten beneden het pad of spelend op de golven van de zee.

WalvisrouteVanaf het pad of vanop rotsachtige plateau's kan men soms tot op 20 m afstand van de walvissen geraken. De plateau's langs het rotspad bieden een comfortabele rustplaats en plaats om naar de walvissen te kijken. Vertrek vanaf Gearing's Point, wat een panoramisch uitzicht biedt over de baai van Hermanus.

De walvis soort die het meeste voorkomt in het Walker Bay gebied is de Southern Right Whale, maar ook andere soorten maken er af en toe hun verschijning. De walvissen komen aan begin mei om te paren en te kalven in het ondiepe water. De beste tijd om walvissen te kunnen zien is oktober, maar er zijn er nog steeds veel te bekijken in november en hun aantal neemt drastisch af in december.

De eerste Whale Crier in de wereld is natuurlijk een attractie op zich, maar houdt de bezoekers ook op de hoogte van nieuwe arriverende walvissen wanneer hij zijn dagelijkse rondes doet. Het geluid van zijn hoorn van zeewier is een kenmerk van de charme van deze badplaats tijdens het walvis seizoen.

B&B - Gastenhuizen
langs de Walvisroute
   Bezienswaardigheden
langs de Walvisroute
   Restaurants
langs de Walvisroute