Noord-West

De Noord-West provincie van Zuid-Afrika grenst in het noorden aan Botswana, in het zuiden aan de provincies Vrijstaat en de Noord-Kaap, en op het noordoosten en oosten van de provincie Limpopo en Gauteng.

Noord-WestEen groot deel van de provincie bestaat uit vlakke gebieden met verspreide bomen en grasland. De Magaliesberg bergketen in het noordoosten strekt uit over 130 km, van Pretoria tot aan Rustenburg. De Vaal rivier stroomt langs de zuidelijke grens van de provincie.

Temperaturen variëren van 17 gr. tot 31 gr. in de zomer en van 3 gr. tot 21 gr. in de winter. De jaarlijkse neerslag bedraagt in totaal ongeveer 360 mm, de meeste regen valt tussen oktober en april.

Mafikeng, voorheen Mafeking, fungeert als de provinciale hoofdstad. Andere belangrijke steden zijn Brits, Klerksdorp, Lichtenburg, Potchefstroom, Rustenburg en Sun City.

De provincie heeft verschillende Nationale Parken. Het grootste Game Reserve " Pilanesberg" ligt in de krater van een uitgedoofde vulkaan.

De mijnen zijn de steunpilaar van de economie in de provincie Noord West. Zij genereren meer dan de helft van de inkomsten van de provincie en zorgen voor een kwart van de jobs. De belangrijkste mineralen zijn goud gewonnen op de Orkney-eilanden en Klerksdorp, uranium wordt gewonnen op Klerksdorp, platina gewonnen in Rustenburg en Brits en diamanten gedolven in Lichtenburg, Christiana en Bloemhof.

De noordelijke en westelijke delen van de provincie hebben veel boerderijen met schapen, vee en wild ranches. De oostelijke en zuidelijke delen zijn gewas groeiende regio's die de productie van maïs, zonnebloemen, tabak, katoen en citrusvruchten winnen. Het amusements-en casino complex bij Sun City en Lost City dragen ook bij aan de provinciale economie.

B&B - Gastenhuizen
in Noord-West
  Bezienswaardigheden
in Noord-West
  Restaurants
in Noord-West