Gauteng

Regio Gauteng, in Zuid Afrika, is wijd bekend als het ontstaan van de mensheid en waarschijnlijk één van de plaatsen waar de mensen rechtop begonnen te lopen. De schedel van een 2.5miljoen jaar oude vrouw is hier terug gevonden door dr. Broom in 1947, de schedel kreeg de naam Mrs Ples, ook de “klein voet” schedel is hier gevonden.

GautengVoor de Koloniale periode was de Provincie de thuishaven van verschillende culturen en dat was rond de periode 1100 N. C . en waarschijnlijk nog lang daarvoor. De Khoi – San waren de oorspronkelijke inwoners van het zuiderse gedeelte van Afrika voor honderden en zelfs duizenden jaren, maar hun grotschilderingen gaan tot 20 000 à 30 000 jaren terug.

Er zijn vele bezienswaardigheden vanuit het ijzeren tijdperk te bewonderen in deze regio. In Mellville Koppies kan je het ontginnen en smelten bezichtigen. De mijnen hebben een grote rol gespeeld in de geschiedenis van deze Provincie. Vele jaren terug (+/- 1000 jaar) Was dit het primitieve Afrika.

De Voortrekkers verlaten het Britse rijk in de Kaap in het begin van de 19e eeuw en ontdekken in Gauteng een paar jaar later goud. Met het komen van blanke werd het land verdeeld en kwamen er armoetijden voor de zwarte en dit gedurende 160 jaar, beter bekend als de apartheidsjaren.

Deze regio is ook bekend als de Transvaal, na de Anglo-Boer oorlog dat eindigde in 1902. Voorheen was de provincie gekend als Zuid Afrikaanse Republiek (ZAR) en was het gescheiden van het Britse rijk. De Zuid Afrikaanse unie werd gesticht in 1910 bij welke de voormalige Boerstaten( Orange Free State, ZAR en Natal ) weeronder het Britse rijk en onder de Britse regels viel. Het Land werd onafhankelijk van Groot Britanie in 1961. De Nationale Party die de verkiezingen won in 1948 begon apartheidswetten in te lassen van 1950 tot 1960.

B&B - Gastenhuizen
in Gauteng
  Bezienswaardigheden
in Gauteng
  Restaurants
in Gauteng