Kaapstad

Welkom in Kaapstad, Moederstad van Zuid Afrika en de Westkaap, een regio dat besproken word als één van de mooiste van de wereld. De stad is een mengelmoes van genen en dit komt door emigranten van over heel de wereld, vooral Indonesiërs, Fransen, Nederlanders, Britten en Duitsers. Ook de Bushman en Hottentot stammen en de Bantu stam van het noorden vinden we hier terug.

Lees meer: Kaapstad

Gauteng

Regio Gauteng, in Zuid Afrika, is wijd bekend als het ontstaan van de mensheid en waarschijnlijk één van de plaatsen waar de mensen rechtop begonnen te lopen. De schedel van een 2.5miljoen jaar oude vrouw is hier terug gevonden door dr. Broom in 1947, de schedel kreeg de naam Mrs Ples, ook de “klein voet” schedel is hier gevonden.

Lees meer: Gauteng

De Tuinroute

De Tuinroute, één van de mooiste regio’s in Zuid Afrika, bezit één van de mooiste en uitgestrekte kustlijnen en het startpunt word nog steeds betwist tussen Witsand, Stilbaai en Albertina. Het zeepad reikt tot 200km via George, Wilderness, Sedgefield en Knysna richting Plettenberg Bay. Het eindigt uiteindelijk in Het Tsitsikama woud, een sprookjeswereld van enorme bomen, varens en verschillende vogelsoorten.

Lees meer: Tuinroute

Kwazulu-Natal

Regio KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika heeft een grote verscheidenheid te bieden op gebied van landschap, met zijn ruige tropische en subtropische wildernis, witte zandstranden, bespoeld door een luwe Indische Oceaan, machtige bergpieken in de Drakensbergen en groene landerijen, met veelzijdige steden en dorpen in de Midlands. Eens was dit het toneel van een heftige en gewelddadige strijd tussen de Zoeloes, Britten en de Boeren, die elkaar daar om beurten of allemaal tegelijk in de haren vlogen.

Lees meer: KwaZulu-Natal

De Wijnroute

De Wijnroute in Zuid Afrika vertegenwoordigt het beste wat de Kaap je te bieden heeft op gebied van landschappen, bergen, culturele erfenissen en gastvrijheid, dit alles geserveerd met een uitstekende wijnkeuze.

Lees meer: Wijnroute

Limpopo

De Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, in Zuid-Afrika,heeft een ruime verscheidenheid aan bezienswaardigheden en attracties. Bergen in de verte omlijsten eindeloze landschappen en de bomen en netelig struiken huisvesten unieke soorten wilde dieren. Dit alles maakt deel uit van een van Zuid-Afrika's meest populaire en goed beheerde natuurgebieden.

Lees meer: Limpopo

Walvisroute

De badplaats Hermanus in Walker Bay in Zuid-Afrika is de beste plaats ter wereld om walvissen te kunnen bekijken vanaf het land. Een rotspad dat zich uitstrekt van de ene kant van de stad naar de andere kant. Dit pad ligt vlak langs de 12 km lange kustlijn en geeft de mensen de perfect locatie om de zachtaardige reuzen van de zee te kunnen bekijken in de grotten beneden het pad of spelend op de golven van de zee.

Lees meer: Walvisroute

Krugerpark

Het Kruger Nationaal Park is één van de eerste plaatsen die toeristen gaan bezoeken in Zuid-Afrika. Elk jaar worden er 500 000 bezoekers geregistreerd in deze regio. Het Krugerpark is dan ook één van het grootste park met de meeste wilde dieren in Afrika. Het park is gestart in 1898 met de bedoeling om het wildleven te beschermen, dit park heeft een oppervlakte van maar liefst 2 miljoen hectaren en is wereldleider met zijn technologie en polissen.

Lees meer: Krugerpark

Noord-West

De Noord-West provincie van Zuid-Afrika grenst in het noorden aan Botswana, in het zuiden aan de provincies Vrijstaat en de Noord-Kaap, en op het noordoosten en oosten van de provincie Limpopo en Gauteng.

Lees meer: Noord-West