Enkele bezienswaardigheden van de Walvisroute

Hermanus is een prachtig stadje, ongeveer 100 kilometer van Kaapstad. Overal in de wereld is het bekend omdat je er walvissen kan spotten. Tussen juni en september komen duizenden natuurliefhebbers naar Hermanus. De meeste walvissen zijn zuidkapers, een van de grootste soort walvissen.

Walvissen zijn een beschermde diersoort, er mag dus niet meer op gejaagd worden. In het museum van de Oude Haven krijg je meer uitleg over de geschiedenis van Hermanus en de walvissen.

In Hermanus zijn er prachtig stranden, er zijn kleine afgeschermde stranden, maar ook lange zandstranden. Een van de mooiste stranden is Grotto Beach. Tijdens het piekseizoen worden de belangrijkste stranden bewaakt, het is dus aan te raden om daar te gaan zwemmen.

In Hermanus kan je ook nog andere dingen doen zoals een boottocht maken, kajakken, shark cage diving, tandem paragliding, duiken, zeilen, vissen en paardrijden. Er zijn kilometers lange brede stranden waar je prima kunt zwemmen en wandelen.

In Hermanus zijn 2 havens. De Old Harbour is na 1958 niet meer gebruikt en is in 1970 tot nationaal monument verklaard. In het museum kun je nog zien hoe het vroeger in Hermanus was. Het museum is verdeeld in The Historical Old Fishing Harbour en Fishermen's Village. In de New Harbour zijn de vissers elke dag te zien als ze hun vangst uitladen. Er is natuurlijk een viswinkel waar je verse vis, schelp- en schaaldieren kan kopen.

B&B - Gastenhuizen
langs de Walvisroute
   Informatie
over de Walvisroute
   Restaurants
langs de Walvisroute