Bezienswaardigheden in Noord West

Madikwe Wildreserve

In Madikwe kunt U de "Big Five" bewonderen en daar leven de op één na grootste populatie van olifanten in Zuid-Afrika. Dit prachtige reservaat van 75.000 hectares groot is malariavrij. Bezoekers kunnen oude culturen en dorpen ontdekken, die deze rustige provincie met zijn opwindende verleden verbinden. De Noord-West Provincie is een mengeling van hedendaags leven gehuld in de mystiek van het oude Afrika.

Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park is op drie andere na het grootste nationaal park van Zuid-Afrika, gelegen rond een uitgedoofde vulkaankrater. Al het groot wild van Zuid-Afrika is hier te zien, en toch is het een kunstmatig park. In de jaren zeventig is het wild hierheen gebracht Vanuit alle hoeken van Zuid-Afrika zijn de dieren hierheen gebracht in de jaren zeventig. De rangers observeren de dieren voordurend, daarom kan U het beste een safari met een gids doen.

Sun City

Sun City ligt aan de rand van de Kalahariwoestijn, dit door neon verlicht vakantieoord omgeven door oerwoud wordt ook het Las Vegas van Zuid-Afrika genoemd. Sun City is een van de drukst bezochte atractie in Zuid-Afrika, dichtbij Pilanesberg National Park. Sun City is zeker de moeite om te bezoeken, al is het alleen al om de luxe van het complex te ervaren. Sun City opende zijn deuren in 1979. De prachtige golfbaan is ontworpen door de Zuid-Afrikaanse golfer Gay Player. In enkele maanden was het een enorm sucses. Veel nadruk lag op de casino's, omdat het hotel in Bophutshatswana lag waar gokken was toegestaan, in tegenstelling tot de rest van Zuid-Afrika in die tijd. Gokken is nu in heel Zuid-Afrika toegestaan, dus is de belangrijkste aantrekkingskracht van Sun City verdwenen. Het vakantieoord richt zich nu op buitenlandse bezoekers, Sun City verandert nu van een gokparadijs in een internationaal vakantie- en conferentiebestemming.

B&B - Gastenhuizen
in Noord-West
   Informatie
over Noord-West
   Restaurants
in Noord-West