Bezienswaardigheden in Limpopo

'Big Five' Wandelsafari's

Wandelsafari's zijn een van de meest lonende manieren om de geheimen van de bush te ontdekken. Begeleide wandelingen in de 'Big Five' gebieden worden aangeboden in veel accommodaties in heel Limpopo. Gasten worden ingelicht vóór hun excursies in het wild, de rangers zullen U de procedures die gevolgd moeten worden over de wandelingen goed uitleggen.

De gidsen delen graag met U hun kennis over de 'bush cultuur', van de identificatie van dieren, bomen, grassen, insecten en vogels tot de medische toepassingen van planten en uitleg over de plaatselijke folklore. Het aantal gasten op een wandeling is meestal beperkten er wordt rekening houden met het fitness-niveaus van de groep. Een of meer gewapende rangers begeleiden de groep zodat de tocht door de Afrikaanse bush in veiligheid kan gebeuren. In de zomermaanden zijn de vertrektijden meestal vóór het ontbijt en opnieuw in de late namiddag.

Vogels bekijken

Als vogels bekijken uw passie is, dan is Limpopo de plaats voor U. In de Limpopo vallei is er een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Meer dan 400 soorten zijn geïdentificeerd in de Mapungubwe gebied van de Limpopo vallei.

Game drives

Game drives worden meestal uitgevoerd in 4x4 voertuigen en kan zowel self-drive of begeleid. Het spreekt vanzelf dat U nog meer leert van een begeleide game drive en dit ook een veiliger alternatief gezien de onvoorspelbaarheid van wilde dieren. Nachtstations kunnen bijzonder belonend zijn om dieren te bekijken, veel dieren zijn dan het actiefst.

Safari's te paard

Een safari te paard biedt een uitstekende gelegenheid om Limpopo te verkennen. Ruiters genieten van een panoramisch uitzicht over mijlen en mijlen van Afrika. Het is echt een spannende ervaring om te rijden via de Afrikaanse bush zoals de pioniers deden. De combinatie van paardrijden en wild bekijken zorgt voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Vlucht met een warme luchtballon

Ervaar het wonder van een lichter-dan-lucht vlucht over de Lowvelden aan de rand van het Kruger Nationaal Park, een ervaring ballonvaarten op zijn best. Vluchten vinden plaats in het Kapama Game Reserve en andere lodges en reserves met geschikt terrein, de ervaren piloten en gidsen zorgen voor een veilig, aangenaam en leerzaam avontuur over 'Big Five' land. Een fantastische manier om te kijken naar het landschap en de dieren is zo'n ballonvlucht, het hoogtepunt van uw bezoek aan Limpopo.

Wellness, Health and Beauty

Een verblijf in Limpopo gaat over veel meer dan alleen accommodatie, het gaat over de heropleving van de menselijke geest! Limpopo heeft natuurlijke warmwaterbronnen, waar verschillende gezondheidskuuroorden zijn. De spa's bieden de ideale kans om te ontsnappen van uw waanzinnige levensstijl en genieten van volledige therapeutische behandeling. Steeds meer lodges hebben welness- en gezondheidscentra als meerwaarde voor de gasten.

B&B - Gastenhuizen
in Limpopo
   Informatie
over Limpopo
   Restaurants
in Limpopo