Enkele bezienswaardigheden in Krugerpark

Bezoek ook het Timbavati Nature Reaserve dat zijn grenzen deelt met het Krugerpark om de wilde dieren de mogelijkheid te geven om vrij te bewegen en de mensen toe te laten hen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving.

Een grote selectie Safari tours zijn beschikbaar in Kruger Game Reserve. Deze safari’s vertrekken vanuit Johannesburg en nemen ook de Mpumalanga panoramische route tot in Kruger Park. Uitstekende gidsen met een enorme kennis van de regio, het wild leven, vogels en planten geven je een uitstekende wandeltocht safari’s door het park.

De hoogste concentraties wilde dieren treft u in het zuiden van het park. Vele bezoekers komen dan ook alleen in dit deel. Het landschap is gevarieerder dan elders en er zijn meer verschillende diersoorten. De zwarte en witte neushoorn, hyenahonden en leeuwen, maar ook grote aantallen giraffen, impala’s, gnoes en zebra’s trekken veel belangstelling. In het zuiden liggen ook de meeste grote kampen.

Hoedspruit is een druk stadje in het verre zuiden aan krugerpark, omgeven door landschappen vol wilde dieren en met uitzicht op de steile Drakensbergen. De hoofdattracties liggen buiten de stad aan de R531 naar Blyde River Canyon (deze kloof is 26 km lang): Bombyx Mori Farm is één van de zijderupskwekerijen in Zuid Afrika, Mohololo is een rehabilitatiecentrum waar verweesde, gewonde en vergiftigde dieren worden verzorgd. Het Swadini Park is ook een bezoek waard. Op dit uitgestrekte omheinde terrein leeft een groot aantal reptielen.

B&B - Gastenhuizen
in Kruger National Park
   Informatie over
Kruger National Park