Enkele bezienswaardigheden in Kaapstad

Tafelberg

Via een ultra moderne roterende kabelbaan ga je naar de top van de 1086m hoge berg. Boven aangekomen zie je vanwaar de naam tafelberg komt, hij is vlak. Vandaar kan je adembenemende vergezichten bewonderen en zelfs bij goed weer kan jeRobben Eiland bewonderen, Alcatraz van Zuid Afrika.

De V&A Waterfront

De meest bezochte bezienswaardigheid van Kaapstad is het Victoria & Alfred Waterfront wat bestaat uit shopping, restaurant en animatie, alles omringd door een werkende haven.

Robben Eiland

Neem een emotionele rondritin de vroegere gevangenis waar Nelson Mandela en vele andere anti apartheid activisten, die daar een deel van hun leven hebben doorgebracht. Een absolute aanrader bij het bezoek aan Kaapstad.

De meest befaamde stranden van de wereld

Voor iedereen is er wel een strand. Clifton voor wie wil zien en gezien worden. Sandy Bay voor nudisten, Muizenberg met zijn kleurrijke cabines op het strand voor het zwemmen in warm water, Kommetjie voor watersporten, Fishhoek een rustig dorp aan de zee en Hout Bay een kleurrijke vissers haven en lokale ambacht standjes, Kalk Bay voor de liefhebbers van antiek en Boulders Beach in Simon’s Town voor de pinguïn kolonie.

De Forten

Het oudste overlevendegebouw in Zuid Afrika is het Kasteel van de Goede Hoop, Het Fort is gebouwd door de Nederlands Oost Indische Company in 1660-1670. Vandaag de dag is het nog steeds in gebruik, het hoofdkwartier van het Zuid Afrikaanse leger en een museum heeft hun plaats gekregen in dit prachtige Fort.

Cape Point

Het bezoeken van Cape Point geeft aan de bezoeker het gevoel op het uiterste punt van de Cape Peninsula te staan. Zo’n 28 scheepswrakken zijn waargenomen rond Cape Point, sommige van hen worden gebruikt om prachtige duiken te maken. Een kabelbaan brengt je ook naar de vuurtoren en deze plek is ook aan te raden voor vogel liefhebbers.

Township Vibes

Begeleide township tours zijn extreem populair de dag van vandaag. Het is ideaal om het echte Afrikaanse Kaapstad te leren kennen. Je word overweldigd van gastvrijheid, kleine winkeltjes,kleine bars die lokaal bier serveren en jazz en dit allemaal in Guguletu en Langa.

Shopping Frenzy

Kaapstad heeft enorm veel markten en shopping centers, één daarvan is het Canal Walk center met 400 winkels, een bioscoop met 20 zalen, en voor diegene die de adrenaline willen voelen stromen is er het Ratanga Junction pretpark met 30 attracties. Een gokje wagen kan in het Grand West Casino. Vergeet niet de vlooienmarkten af te schuimen.

Mooiste tuin van de wereld

Een dag in Kaapstad kan eindigen met een concert en picknick in één van de werelds mooiste Botanische tuin Kirstenbosch, een hereniging van fynbos, planten, bomen en bloemen. Je kan er ook de Nationale bloem bewonderen de Protea’s.

Nachtleven

Kaapstad is ook bekend als party stad van Zuid Afrika. Je vind er honderden bars, restaurants en clubs die je toe laten door te gaan tot de vroege uurtjes. Kaapstad is ook bekend als een Roze stad dus homo’s en lesbiennes zijn hier zeker welkom.

De Westkust

De Westkust geeft je de mogelijkheid om echte kleine dorpjes te ontdekken. Uitstappen op de wegen langs de Westkust zijn adembenemend qua rust en landschappen : bergen, oceanen en uitzichten die onvergetelijk zijn en voor altijd in je geheugen zullen gegrift staan. Deze kust is ook het meest bekend voor zijn gastvrijheid.

B&B - Gastenhuizen
in Kaapstad
   Informatie
over Kaapstad
   Restaurants
in Kaapstad