Enkele bezienswaardigheden in Gauteng

Golf tours in Gauteng

Je vind hier excellente golfterreinen in en rond Johannesburg. Voor de golfliefhebbers is golf spelen de ideale manier om de regio’s in en rond Johannesburg te leren kennen. Ga golfen en speel op de beste golfterreinen ter wereld en geniet tevens van de meest bezochte bezienswaardigheden in de streek.

Gauteng Art Gallery

Het idee om een kunstgalerie te openen in Johannesburg is ontstaan in 1904 wanneer Lady Phillips, vrouw van de voorman van de Rand Mines Company, haar 21 karaat ring verkocht om 3 schilderijen te kunnen kopen. Ze gebruikte ook gedurende 5jaar haar machtspositie om nog meer kunstwerken te kopen. Sir Edwin Lutyens was de man die de Art Gallery van Johannesburg ontworpen heeft.

De kunstgalerie van Johannesburg bezit de beste internationale kunstwerken in Zuid Afrika. Werken van onder meer El Greco, Picasso, Rodin, Dali en Lichtenstein. De Galerie kan je vinden in het Joubert Park, een bewaakte parking is beschikbaar nabij.

De Galerie heeft ook werken van de bekendste zwarte Zuid Afrikaanse artiesten, ook sculpturen van Venda ( artiest Jackson Hlungwani) en schilderijen getekend door Helen Sibidi, Alfred Toba en Gerard Sekoto. De echter saaie werken van Vlaamse en Nederlandse artiesten zetten meer aan tot het kopen van de Afrikaanse Brenthurst collectie, de kunstwerken die geplunderd werden door Europese ontdekkingsreizigers in de 19e Eeuw en later de huidige collecties van Lokale Afrikaanse handarbeider.

Gold Reef City

Hier vind je nog de authentieke, gemeubelde mijnwerkers huizen, musea en de verschillende goudmijn materialen. De Gold Reef City is een authentieke reproductie van hoe Johannesburg was in de jaren van de goudhandel. Een trein leid je rond zodanig dat je vlug de nodige bezienswaardigheden kan terugvinden.

Vele shops zijn nog ingericht in de oude stijl net zoals het “Turn of the city” hotel, daar zijn de bedienden ook nog gekleed in het toenmalige plunje. Zelfs de bars en restaurants zijn in het oude decor gehuld.

Een trekpleister zijn de Gold Reef City Tribal Dancers die twee keer per dag op treden in de week en drie maal per dag in het weekend. Het is een opvoering die bestaat uit het dansen met rubberlaarzen en een Marimba show.

Het park is gebouwd aan Schacht N° 14 van de Crown Mijnen. Deze schacht is bekend geraakt nadat een team in 1969 door een Quartz steen van maar liefst 77.5m boorde en dit in een recordtijd van maar liefst 30 dagen. Men geeft je ook de kans om af te dalen in deze bekende mijn. Elke dag word er een Gold Pour demonstratie gegeven, een goudstaaf word gesmolten in een Boogoven en dan verwerkt tot staaf die dient als decoratie voor welvarende burgers.

LeSedi Cultural Village

Dit dorp ligt 12km ten Noorden van Lanseria luchthaven. Hier kan je de hartslag voelen van Afrika omringd door echte Bushes. Bezoekers kunnen de authentieke dorpen van de Zulu, Ndebele, Sotho, Pedi en Xhosa bewonderen en kijk ook naar de levenstijl en tradities die deze mensen hanteren.

Een stop waard wie nog geen originele Afrikaanse dansen heeft bewonderd. DeLesedi dansers treden 2 maal per dag op en dat 7 dagen per week, op het einde van de tour door dit dorp staat er een echt Afrikaans feest en Afrikaanse gerechten op je te wachten. Voor kunstwerkjes en souvenirs kan je terecht op het plaatselijke marktje, overnachtingen zijn ook hier beschikbaar.

Museum Africa

In dit museum kan je terecht voor de hele geschiedenis van Afrika. Het museum vind je terug aan het Newton Cultural Precinct in de Bree Street Johannesburg.

Het museum heeft een hoog aantal impressionante voorbeelden van kunst en historische werken, welke je een goed beeld weergeven van de Anglo-Boer oorlog.

Geologische vondsten, schilderijen, afdrukken, foto’s en verschillende objecten uit alle hoeken van Afrika kan je hier ook bewonderen. Neem zeker een paar uur de tijd om deze prachtige geschiedenis van dichterbij te bekijken.

Crafters Market Place

Op de lokale ambachtsmarkt vind je prachtige handgemaakte stukken die vervaardigd zijn door meer dan 100 getalenteerde ambachtslieden en artiesten. De markt is open 7 dagen op 7 en je kan er stukken vinden uit: hout, ijzer,exotisch papier, dode materialen, wax, glas, aroma’s, stee, gedroogde planten, brons en zoveel meer. Na het aanschouwen van deze standjes kan je op het balkon van Platters( exclusieve koffie shop) genieten van heerlijke kop koffie en het geeft je het zicht op de markt.

Greensleeves Medieval Kingdom

Je vind dit Kingdom aan de buitenkant van Johannesburg, Krugersdorp. Je kan er genieten van een echt Medieval banket. Geniet van geroosterd spitvlees rond enorme kampvuren of geniet van een Elizabeth picknick buffet. Je kan je picknick mand ter plaatse zelf samenstellen en dan gezellig vertoeven in het bos ofin de Merlin’s Grot.

Crocodile River Arts&Crafts Ramble

Dit evenement heeft plaats in Gauteng, het eerste weekend van elke maand. Artiesten laten je hun werken bewonderen zoals pottenbakkers, gekleurde waters, olieverfschilderijen, handgeweven goederen en ijzeren sculpturen. Een relaxte belevenis. Lunches kunnen genuttigd worden in Riverband Studio( pizza’s gebakken in een buiten oven) je kan er ook picknick manden bestellen: La Picknick French of een continentaal country coocking van Millbank (enkel zondagmiddag).

B&B - Gastenhuizen
in Gauteng
   Informatie
over Gauteng
   Restaurants
in Gauteng